Informatie over wat er te beleven valt in Oldambt.
In het gebiedsgericht werken stellen we de (samen)leefomgeving en haar inwoners centraal.
In Oldambt zijn twee partijen bezig met het aansluiten van glasvezel: KPN Netwerk en Glasdraad.
De investeringsagenda Ring Blauwestad is opgesteld met als doel de recreatieve mogelijkheden en voorzieningen in het gebied te verbeteren en uit te breiden
Nationaal Programma Groningen is er om nieuw perspectief te bieden aan Groningen.
De dorpen Nieuwolda en Wagenborgen hebben vanuit het programma Aardgasvrije Wijken een subsidie van ruim 4,7 miljoen euro gekregen voor het aardgasvrij maken van zo’n 1200 woningen en bedrijfspanden.
Bij een ramp, crisis of noodsituatie ben je altijd eerst op jezelf aangewezen. De hulpdiensten zijn niet direct ter plekke. Daarom is het belangrijk dat je je voorbereidt. Op bijvoorbeeld stroomuitval, een overstroming, extreem weer of een aardbeving. Dit kan met Eerste Hulp Ben Jij (EHBJ).
Steeds meer mensen rijden elektrisch. Daarom plaatst de gemeente openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken.
We ontvangen regelmatig vragen en meldingen over het onderhoudsniveau van de openbare ruimte. Dit is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is.
Hier vindt u openbaar gemaakte informatie na Woo-verzoeken.
De risicokaart is bedoeld om iedereen te laten nadenken over hoe we de veiligheid in onze leefomgeving kunnen vergroten.
Vluchtelingen en statushouders in Oldambt
Op deze pagina vindt u informatie over de wegwerkzaamheden in Oldambt.
Bij de totstandkoming van het Programma zon en wind hebben we inwoners, ondernemers en andere organisaties regelmatig gevraagd om met ons mee te denken. In het programma is opgenomen dat de gemeente tot 2030 meewerkt aan 100 hectare zon. Er zijn tot nu toe twee concrete initiatieven.